28 Mart 2012 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ PİLAV

Pilav bizim evde en sevilen yemeklerdendir,her çeşidini yapıyorum ama herhalde en çok sevileni bol şehriyeli,tereyağlı olanı.Malzemelerimiz:
1,5 su bardağı pilavlık pirinç

1 küçük kase haşlanmış mısır
1 küçük kase haşlanmış bezelye
1 orta boy küp doğranmış haşlanmış havuç
3 su bardağı su
tuz,sıvıyağ
Pilavı  yapmadan  yarım saat kadar önce pirinç biraz tuz ilavesiyle sıcak suyla ıslatılır.Islatılan pirinç süzülür ve şeffaf renk alana dek yıkanır,pilav tenceresine alınan sıvıyağ ile pirinçler tuz ilave edilerek birkaç defa çevrilir.Ardından suyu eklenerek kaynadığında altı kısılır suyunu çekince içine garnitürleri koyulup karıştırılır ve demlenmesi için bekletilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...