Malzemeler:
1 tavuk but
3 diş sarmısak
1 yumurta sarısı 1 küçük kase yoğurt
5-6 bardak su
1 tepeleme yemek kaşığı un
limon
tereyağ
tuz
Tavuk budu 5-6 bardak suda haşlanır,haşlama suyundan çıkarılıp minik minik doğranır.Haşlama suyuna geri koyulur.Ayrı bir yerde 1 yumurta sarısı çırpılır,1 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 küçük kase yoğurtla karıştırılır.Haşlama suyundan birkaç kepçe alınarak yoğurtlu karışımla karıştırılır.Yoğurtlu karışım haşlama suyuna eklenir.Ayrı bir yerde 1-2 yemek kaşığı tereyağ rendelenmiş sarmısakla beraber ısıtılır ve oda eklenir,tuzuda ilave edildikten sonra,birkaç taşım daha kaynatılır ve limonla servis edilir.Acı biberi seviyorsanız benim gibi bu çorbadada çok beğeneceksiniz.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...