16 Kasım 2011 Çarşamba
KARNIYARIK
Malzemeler:Küçük boy karnıyarıklık patlıcanlar,2-3 büyük boy olgun domates,2 soğan,sarmısak,kıyma,maydanoz,tuz,karabiber. Patlıcanlar sıvıyağda kızartılıp bir kaba(neyin içinde pişirecekseniz borcam veya fırın tepsisi)alınır.Uzunlamasına açılır.Ayrı bir yerde sıvıyağda soğanlar az(küp doğranmış)sotelenir,içine sarmısaklar ve kıyma ilave edilir sotelemeye devam edilir.Kavrulan kıymalı karışıma domatesler ve tuz ilave edilir domateslerin suyu koyulaşana dek pişirilir.Pişince içine maydanoz ve karabiber eklenir.Patlıcanların içleri kaşık yardımıyla kıymalı karışımla doldurulur.Eğer malzeme artarsa az sulandırıp tepsinin boş yerlerine ilave edilir,ben biraz daha sıvıyağ ekliyorum ve fırında pişiriyorum.AFİYET OLSUN...
Etiketler:
ANA YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...