18 Kasım 2011 Cuma
TAHİNLİ ÇÖREK
Malzemeler:1,5-2 su bardağı ılık süt,75 gr margarin,1 paket kuru maya,1 yemek kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz,1 çay bardağı sıvıyağ ve aldığı kadar un.İç malzemesi:1 bardak tahin,1 bardak şeker.Önce hamurumuzu hazırlayıp yaklaşık 1 saat kadar kabarmasını bekliyoruz.Kabaran hamurumuzu bezelere ayırıyoruz.Ardından her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde açıp içine tahin-şeker karışımını sürüyoruz ve rulo yapıyoruz.Ruloları yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.Dinlenen hamur rulolarımızı elimizle ileri geri hareketlerle incelterek uzatıyoruz ve gül gibi sarıp uçlarını alta kıvırıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp ceviz serpiyoruz.Sıcak fırına verip nar gibi olana dek pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...