23 Kasım 2011 Çarşamba

EKLER


Malzemeler:125 gr margarin,yarım su bardağı,su yarım su bardağı süt,4 yumurta,12 çorba kaşığı un.Yapılışı:Margarin,süt ve su ocağa alınır kaynayınca unu ilave edilip hızlı hızlı karıştırılır.Göz göz olunca ocaktan alınır ve ılıklaşması beklenir.Ilıklaşan hamura tek tek yumurtalar eklenerek(önce 1 yumurta eklenip tamamen hamur yumurtayı yiyene dek karıştırılır daha sonra bir yumurta daha eklenir ve karıştırılır ve aynı işlem tüm yumurtalar bitene dek tekrarlanır.) karıştırılır.Daha sonra hamuru sıkma torbasına koyuyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak sıkıyoruz ve fırına veriyoruz.Ara kreması için:3 su bardağı süt,1 su bardağı şeker,1 vanilya,2 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı nişasta,1 yumurta ve 50 gr margarin.Margarin hariç diğer malzemelerimizi krema kıvamına gelene dek pişiriyoruz ocaktan alıp içine margarinimizi ilave ediyoruz kremanın yağla karışmasını sağlıyoruz.Pişen eklerimizin arasını kesip ara kremamızdan koyuyoruz.Üzerine benmari üsulü eritilmiş çikolata veya çikolata sos döküyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...