6 Aralık 2014 Cumartesi

SEBZELİ ET HAŞLAMA


Sana bakmak
Bir beyaz kağıda bakmaktır
Her şey olmaya hazır
Sana bakmak
Suya bakmaktır
Gördüğün suretten utanmak
Sana bakmak 
Bütün rastlantıları reddedip
Bir mucizeyi anlamaktır
Sana bakmak
Allah a inanmaktır.
(Y.Erdoğan)

Akşama yemeğe ne yapsam diye hep düşünürüz,çocuklar hem sebze yesin hemde et tüketsin isteriz,sebzeli et haşlama bir alternatif olabilir,salçalı yemeklere göre daha hafif ve lezzetli,tavsiye ederim.

malzemelerimiz:

yaklaşık 750 gr dana eti
2-3 patates
2 adet havuç
sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz,karabiber ve sıcak su

İlk önce eti bir tencereye alıp ocağı açıyoruz,et kendi suyunu salıp çekinceye dek pişiriyoruz.Ardından un ve biraz sıvıyağı düdüklü tencereye alıp unu yakmadan kokusu çıkıp rengi değişene dek kavuruyoruz,suyunu ekleyip eti patatesi ve havucu ilave ediyoruz.Damak tadımıza göre tuz karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz,yemeği piştiğinde ine kıyılmış maydanozla servis edebiliriz.
Afiyet olsun,sevgiler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...