16 Aralık 2014 Salı

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ



Çay saatleri için hem lezzetli hem pratik bir börek tarifim var.

Malzemelerimiz:

1 kilo yufka
400 gr yufka
maydanoz
1/2 margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

İlk önce peynir ve maydanoz karıştırılır.
Margarin bir kaba alınır ve ocakta eritilip sıvıyağla birlikte karıştırılır.
Yufkalar eşit miktarda ikiye ayrılır.Fırın tepsisi yağlanır,yufkanın bir tanesi kırıştırılarak tepsiye yayılır üzerine sıvıyağla margarin karışımından sürülür.Birinci grup yufka bu şekilde tepsiye döşenir üzerine peynirli maydanozlu harc yayılır.İkinci grup yufkada her katına yağlı karışım sürülmek suretiyle kat kat tepsiye döşenir.Böreğimiz istenilen büyüklükte dilim dilim kesildikten sonra artan yağın içine yumurta sarısı eklenir ve çırpılarak böreğin her yerine sürülür.Önceden ısıtılan fırında 170-180 derecede nar gibi kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...