25 Haziran 2013 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ YOĞURT TATLISI

        Herkese hayırlı bir gece diliyorum.Uzun zaman olmuş şerbetli tatlı yapmayalı:(Çocuklarda isteyince bahane oldu.Ağır şerbetli tatlıları sevmeyen biri olarak söyleyebilirimki gayet hafif ve lezzetli bu tatlıyı yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
     İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz.Bir tencereye su ve şeker koyularak kaynamaya bırakılır,kaynamaya başlayınca limon suyuda eklenir ve  altı kısılır.Şerbet koyulaşmaya başlayınca kapatılır ve soğumaya bırakılır.
        Tatlımız için geniş bir kaba yumurta ve şeker koyulur,yumurta ve şeker krema halini alana dek mikserle çırpılır.Ardından önce sıvı malzemeler,yoğurt ve sıvıyağ eklenir,çırpmaya devam edilir.En son irmik,hindistan cevizi,un,kabartma tozu ve vanilyada ilave edilerek mikserin düşük ayarında biraz daha çırpılır.
     Yağlanmış borcam veya tepsiye tatlı boşaltılır ve üzeri kaşıkla düzeltilir.170 derecede üzeri kızarana ve kürdanla kontrol ettiğimizde kürdan kuru çıkana dek pişirilir.
        Tatlı pişince birkaç dakika oda sıcaklığında bekletilir ve soğuk şerbet tatlıya dökülür.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...