6 Haziran 2013 Perşembe

FIRINDA MANTARLI TAVUK

Herkese güzel bir gün diliyorum.Geçmiş kandilinizde mübarek olsun,Allah hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin.
Tarifimiz pratik hem tavuk hem sebze sevenler için ideal.
Malzemelerimiz:
1 paket tavuk pirzola(paketin içinde 7 tane vardı)
15 adet kültür mantarı
1 büyük kuru soğan
2 orta boy havuç
3 orta boy patates
2 orta boy domates
2 adet yeşil biber
biraz sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızı biber
Tavuk haşlanır ve suyu ayrılır.İlk önce tüm sebzeler yıkanır,patatesler soyulur ve istenilen bir şekilde doğranır,mantarlar ikiye kesilir,biber domates havuç ve soğanda doğranır.
Tüm sebzeler derin bir kaba alınır içine sıvıyağ ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
Büyük kare veya dikdötrgen bir borcama yada fırın kabına ilk önce tavuklar yerleştirilir.
Aralarına baharatlanıp yağlanan sebzeler yerleştirilir.Tavuk suyundan iki kepçe alınarak tavuk ve sebzelerin üzerine gezdirilir.180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler pişene tavuklar kızarana dek pişirilir.
AFİYET OLSUN...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...