9 Haziran 2013 Pazar

MANTARLI PİLAV


Sulu yemeklerin yanında olmazsa olmazı,şehriyelisi,etlisi,nohutlusu,garnitürlüsü ve bir sürü çeşitliliğiyle pilav ama bu defa mantarlı.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
15-20 adet kültür mantarı
tereyağ(göz kararı)
3 su bardağı tavuk suyu
tuz
Mantarlar doğranır(ne çok ince ne de çok kalın olacak).Bir kaba alınarak suda yumuşayıncaya dek haşlanır(çabuk haşlanıyor)ve süzülür.Pirinçler pilav yapmadan yarım veya bir saat önceden suya ıslatılır,pilav pişirileceği zaman pirinçler berrak renk alana dek yıkanıp süzülür.Tencereye tereyağ alınır tereyağ eriyince pirinçler ilave edilerek biraz çevrilir ve süzülen mantarlar ilave edilir.
Birazda mantarla çevrildikten sonra tavuk suyu ilave edilir.Kaynayınca altı kısılır ağır ağır pişirilir.Pişen pilavın üzerine servis zamanı dereotu ilave edilerek servis edilir.
Not:Ben genelde tavuk sularını ayırıp pilavlarda ve çorbalarda kullanıyorum,dilerseniz tavuk suyu olmadanda yapılabilir.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...