28 Kasım 2011 Pazartesi
PEYNİRLİ ÇÖREK
Malzemeler:4 su bardağı un,1 çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta,1 çay kaşığı tuz,hamurun kıvamını tutturmak için su.Üstüne sürmek için ayrı bir tane yumurta sarısı.Ayrıca hamurumuzun içine sürmek için 1 oda sıcaklığında margarin.İçi içinse maydanozlu peynir karışımı.Hamurumuzu yoğurup merdaneyle açabildiğimiz kadar açıyoruz.Hamurumuzun içine oda sıcaklığında olan margarinimizi boşluk kalmayacak şekilde sürüyoruz ve bohça şeklinde katlayıp yarım 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.Dolaptan çıkardığımız hamurumuzu yine açabildiğimiz kadar açıp bu defa içi boş şekilde katlayıp dolaba koyuyoruz bu defa yarım saat bekletiyoruz.Yine hamurumuzu çıkarıp yine açabildiğimiz kadar açıp istediğimiz şekilde kesip içine peynirli içimizi koyup kapatıyoruz.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.AFİYET OLSUN...
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...