11 Kasım 2011 Cuma
ZEYTİNLİ ÇÖREK
Malzemeler:3 su bardağı un,1 er tatlı kaşığı tuz ve şeker,1 yumurta 100 gr oda sıcaklığında margarin,1 çay bardağı ılık süt.İçi için bir su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin. Tüm malzemeler yoğurularak hamur haline getirilir ve oluşan hamur üzeri örtülerek yaklaşık 45 dakika bekletilir.Kabaran hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak içlerine zeytin koyulur ama hamuru poğaçadaki gibi yanda değil üstünden kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp kekik serpilir.Bu malzemelerden öyle çok fazla çörek çıkmıyor ama yine de çok güzel bir çörek.AFİYET OLSUN...
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...