9 Mart 2012 Cuma

PİRİNÇLİ KABAK


Malzemeler:

  • 2 büyük boy kabak
  • 1 avuç pirinç
  • 2 domates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz

Kuru soğan yemeklik doğranıp zeytinyağda sotelenir,ardından domates ve salça ilave edilir biraz daha kavrulup doğranan kabaklar eklenir.Karabiber,tuz ve pirinçlerle birlikte kabakların üstünü bir parmak geçecek şekilde su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.Üzerine doğranan dereotuyla servis edilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...