11 Aralık 2011 Pazar

KIYMALI-PIRASALI ÜÇGEN POĞAÇA


Malzemeler:1/2 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı süt,1/2 su bardağı yoğurt,1 yemek kaşığı kuru maya,1 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz,2 yumurta(bir tanesinin sarısı poğaçalrın üzerine sürmek için ayrılacak) ve 5 su bardağı un. Yapılışı:Tüm malzemeler yoğurularak yumuşacık bir hamur yapılır.Hamurumuzu yarım saat kabarması için dinlendiriyoruz.Ayrı bir yerde 3 büyük pırasayı incecik doğruyoruz içine 1 tane kuru soğan doğrayıp sıvıyağla kavuruyoruz ardından içine kıyma,tuz ve karabiber ilave ediyoruz.Kıymalarda kavrulunca soğuması için biraz bekletiyoruz.Kabaran hamurumuzu cevizden biraz büyük bezelere ayırıyoruz.Her bezeyi elimizle çay tabağından biraz büyük açıp içine kıymalı pırasalı harcımızı koyuyoruz.Daha sonra ben üçgen şekilde kapattım farklı şekildede kapatılabilir,üzerine yumrta sarısı sürüp çörek otu,susam serpip fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...