19 Aralık 2011 Pazartesi
ZEYTİNLİ AÇMA
Malzemeler:1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı süt,1yumurta(akı içine konulacak,sarısı üzerine sürmek için ayrılacak),1 yemek kaşığı kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı şeker,aldığı kadar un ve hamurumuzun arasına sürmek için oda sıcaklığında 1 margarin.İçi için:1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin.Hamurumuzu yoğurup kabarması için bekletiyoruz.Kabaran hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz,margarinide 4 eşit parçaya ayırıyoruz.Bezeleri merdaneyle incecik açıp heryerine margarin sürüp rulo şeklinde sarıyoruz ve kendi ekseni etrafında döndürüyoruz.Daha sonra birkaç defa çubuk kırıp katlar gibi katlıyoruz ve istediğimiz uzunlukta yani 1 karış kadar aralıklarla kesiyoruz.Kestiğimiz parçaları merdaneyle yavaşça açıp içine zeytin ezmemizi sürüyoruz ardından rulo şeklinde sarıp simit şekli veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürerek çörekotu serpiyoruz,fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hayırlı olsun bloğun canım.ziyaretine memnun oldum.görüşmek üzere sevgilerimle...
YanıtlaSil