14 Aralık 2011 Çarşamba
PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler:1/2 su bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı ılık süt,1 su bardağı yoğurt,1/3 erimiş margarin,1 tatlı kaşığı şeker,1 yemek kaşığı kuru maya,5 bardak un ve tuz.Üzerine sürmek için yumurta sarısı.İçi için:peynir ve maydanoz.Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır,hamur yaklaşık 1 saat kabarması için bekletilir.Kabaran hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.Bezelere şekil verilerek içine peynir-maydanoz karışımı konularak kapatılır.Tepsi mayası için 15-20 dakika bekletilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve fırında pişirilir.AFİYET OLSUN...
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...