11 Aralık 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Malzemeler:Göz kararı istediğiniz kadar yaprak.İçi için:Pirinç,kuru soğan,dereotu,maydanoz,taze nane,5-6 diş sarmısak,1 yemek kaşığı salça,zeytinyağı,yarım limon suyu,karabiber ve tuz.Piriçler yıkanıp süzülür,içine kuru soğan doğranır.Doğranan dereotu,maydanoz,taze nane ilave edilir,sarmısaklar rendelenir,karabiber,limon,salça,tuz ve zeytinyağı ilavesiyle tüm malzemeler güzelce karıştırılır.Ayrı bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan suda yapraklar çok az bekletilerek yumuşatılır.Daha sonra yapraklar sarılır tencereye istediğiniz şekilde dizebilirsiniz.Yaprakların üzerine tuz,zeytinyağı eklenir, yarım limon sıkılır ve göz kararı su ilave edilir,ben genelde yapraklarla aynı hizada su koyuyorum.Üzerine büyük bir tabak koyup tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...