7 Aralık 2011 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ


Malzemeler:3 yumurta,1 su bardağı şeker,1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı irmik ,1 su bardağı mor haşhaş,1,5 su bardağı un,1 vanilya,1 kabartma tozu.Şerbeti için:2,5 su bardağı şeker,3 su bardağı su.Üzerine kremşanti.Önce şerbetimizi hazırlayıp soğumasını bekliyoruz.Ardından yumurtalarla şekeri çırpıyoruz,içine sıvıyağ,süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.İrmik,un,haşhaş,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip yağlanmış tepsimize döküp fırında pişiriyoruz.Soğuk şerbetimizi pişen tatlımızın üzerine döküyoruz,tatlımız şerbetini çekip soğurken kremşantimizi hazırlıyoruz.Ben genelde 2 paket kremşantiyi 2 su bardağı sütle çırpıyorum.Soğuyan tatlımızın üzerine kremşantimizi sürüyoruz.Daha sonra buzdolabına,tatlımız hazır.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...