8 Ocak 2012 Pazar

ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI

Malzemeler:

  • 1,5 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Beyaz kreması için:

  • 1 litre süt
  • 7-8 kaşık şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 3 kaşık un
  • 1 vanilya
  • 1 yumurta sarısı

çikolata sos için:

  • 1 paket çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt

Önce bir tencerede 2 su bardağı şeker eritilir,karamel haline gelince 2,5 su bardağı su eklenir.Su eklenince şeker taş gibi oluyor ama kaynadıkça çözülüyor endişe yaratmasın.Şerbetimiz kaynayınca bir tepsiye dizdiğimiz etimeklerimizin üzerine şerbeti döküyoruz.

Ayrı bir tencerede beyaz kremamızı yumurta dahil tüm malzemelerimizle pişiriyoruz ve şerbetli etimeklerin üzerine kremamızı yayıyoruz.

Yine ayrı bir yerde 1 paket çikolata sosumuzu 2,5 su bardağı sütle pişirip beyaz kremanın üzerine yayıyoruz.Üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...