30 Temmuz 2013 Salı

KIYMALI HANGEL(HİNGEL,HENGEL)

   Yoğurtlu mantının her çeşidini sevenler için bu tarif yemede yanında misali...Bir Kars lı gelini olarak ilk defa o yöreye ait bir yemek yaptım ve ailece çok beğenildi.Eğer mantıyı iki saat büzmeye uğraşamam diyorsanız bu tarif tam size göre.

Malzemeler:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
aldığı kadar un

Sos malzemesi:
1 kase sarmısaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber

İçi için:
300-400 gr kıyma
1 büyük kuru soğan(ince rendelenmiş)
tuz(damak zevkinize göre)
1 çay kaşığı karabiber

   İlk önce hamur malzemeleri un hariç bir kaba alınır.Un yavaş yavaş ilave edilerek hamur kıvamına gelene dek yoğurulur.Yoğurulan hamur iki üç bezeye ayrılarak 15-20 dakika üzeri nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.İç malzemeleri ayrı bir kapta karıştırılır.
  Hamur bezeleri merdane veya oklava yardımıyla mantı hamuru gibi açılır ve çok geniş olmayan bir su bardağıyla kesilir.Kesilen hamurların içine kıymalı harç konulup bir sağdan bir soldan olacak şekilde hamur kapatılır.
  Hamurlar bir tencerede kaynayan suyun içine atılır,suyun üzerine çıkmaya başladıktan birkaç dakika sonra kevgirle alınır.Servis tabağına alınan mantıların üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağda kızdırılmış nane ve kırmızıbiber gezdirilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. yemiş gibi lezzetinden emin olarak yazıyorum canım iki gün önce bende yaptım nefis bir yemek resim harika görünüyor ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Adaşım,fatma hanım teşekkür ederim,ilk denememdi,ev halkını hayal kırıklığına uğratmadığım içinde memnunum:),sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...