Pratik,bir o kadarda lezzetli,ağır olmayan bir yemek.
Malzemeler:
6-7 tavuk pirzola(ben kemiklerini çıkarıp büyüklüğüne göre iki veya üçe doğradım)
bir kase bezelye
1 kuru soğan
2 orta boy patates
1 tatlı kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir)
tuz,karabiber,kekik ve zeytinyağı
2 su bardağı tavuk suyu
Malzemeler:
6-7 tavuk pirzola(ben kemiklerini çıkarıp büyüklüğüne göre iki veya üçe doğradım)
bir kase bezelye
1 kuru soğan
2 orta boy patates
1 tatlı kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir)
tuz,karabiber,kekik ve zeytinyağı
2 su bardağı tavuk suyu
Soğan ve patatesler istenilen şekilde doğranıp geniş bir kaba alınır.Tavuklarda eklenir.Tuz,biber salçası,zeytinyağı ve karabiber ilavesiyle güzelce harmanlanır,fırın kabına yayılır.Üzerine tavuk suyu gezdirilir ve fırında 170 derecede 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılmadan bezelyelerde ilave edilip tüm malzemeler karıştırılır ve biraz daha pişilir.Yanında pilavla servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...