9 Ocak 2012 Pazartesi

YOĞURTLU PATATES ÇANAKLARI

Malzemeler:

  • 3 orta boy patates
  • 3 orta boy havuç
  • birkaç dal maydanoz
  • birkaç dal dereotu
  • yoğurt(göz kararı)
  • 3-4 diş sarmısak
  • tuz
  • karabiber
  • limon suyu
  • nane,pulbiber

Patatesleri haşlayıp geniş bir kapta rendeliyoruz.Havuçları rendeleyip biraz sıvıyağla soteleyip patateslere ekliyoruz.Doğradığımız maydanoz ve dereotunuda ilave edip artık damak tadımıza göre tuzunu,limonunu,karabiberini ekleyip hepsini karıştırıyoruz.Cevizden biraz büyük bezeler alıp avucumuzun içinde ortasını oyup çanak şekli veriyoruz.Ayrı bir yerde hazırladığımız sarmısaklı yoğurdumuzu çanaklarımızın içine koyup üzerini nane ve pul biberle süslüyoruz.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...