Malzemeler:
- 4 yufka
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 3 orta boy havuç
- 1 büyük boy kuru soğan
- tuz
- maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- karabiber
Yufkalara sürmek için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
Böreklerin üstü için:
- 1 yumurta sarısı
Öncelikle havuçlarımızı rendeliyoruz,1 soğanımızı doğrayıp sıvıyağda biraz soteleyip içine rendelenmiş havuçlarımızıda ekleyerek havuçların suyunu çektiriyoruz.Ardından 1 yemek kaşığı salçayı daha sonrada sırasıyla haşlanmış yeşil mercimekleri,tuz,karabiber ve doğranmış maydanozlarıda ilave edip birkaç kez karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Ayrı bir yerde yufkalara süreceğimiz sıvıyağ ve yoğurdu biraz tuz ilavesiyle karıştırıyoz.
Yufkamızı bütün olarak açıp önce ortadan ikiye daha sonrada her parçayı tekrar ikiye bölüyoruz böylece 1 yufkadan 4 parça yufkamız oluyor.
Yufkalarımızın üzerine fırça yardımıyla yağlı yoğurt karışımımızdan sürüp yuvarlak kenarına boydan boya mercimekli harcımızı yayıyoruz.İnce şekilde çok gevşek olmadan rulo şelinde sarıp gül şekli veriyoruz.
Diğer tüm yufkalarada aynı işlemi tekrarlıyoruz.Börekleri yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.Yağlı yoğurt karışımımızdan bir miktar artıyor onun içine 1 yumurta sarısı ekleyip böreklerin üstüne bolca sürüyoruz.Fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...