Çok lezzetli,çay saatlerine çok yakışan bir tatlı,Kıbrıs tatlısı.
İlk önce şerbet hazırlanır.
Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağu su
Hamuru için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 vanilya
1 kabartma tozu
üzeri için:
1 lt süt
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 vanilya
1 poşet toz halinde krem şanti
Şerbet için su ve şeker bir tencerede kaynatılır.
Ayrı bir yerde yumurta ve şeker çırpılır,içine sıvıyağ eklenip çrpmaya devam edilir.Galeta unu,hindistan cevizi,ceviz,kabartma tozu,vanilya eklenip düşük ayarda çırpılarak yağlanmış kare borcama tatlı dökülür,üzeri spatulayla düzleştirilir.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Pişen tatlı fırından alınır ve üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Bir tencerede krema için,krem şanti hariç diğer malzemeler koyulaşıncaya dek pişirilir.Ocaktan alınır ve içine toz halindeki krem şanti eklenip çırpılır.Tatlının üzerine yayılır.Oda sıcaklığına gelen tatlı soğuması için buzdolabına kaldırılır.Soğuyan tatlı arzu edilen şekilde süslenip soğuk servis edilir.
Afiyetle,sevgiyle kalın...
Bu güzel tarifinizi gerçekten çok beğendim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,beğenmenize çok sevindim,benimde çok sevdiğim bir tatlı,eğer denerseniz lezzetine bayılacağınıza eminim,sevgiler...
SilNe güzel tatlıdır bu çok severim bende canım ellerine sağlık afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilSağol tatlım,senin lezzetler kadar olmasada yapıyorum işte birşeyler :)
Sil