Bu nasıl bir lezzettir böyle,ne yapmaktan ne yemekten hiç usanmıyorum :)İlk yaptığım içli köfteyi hatırlıyorum da dış hamurunun kıvamını bir türlü tutturamamış,saatlerce uğraşmıştım,ama insan yeter ki istesin hayatta öğrenilmeyecek birşey yok öyle değil mi?Önemli olan tek şey dış harcını macun kıvamına gelene dek yoğurmak.
Malzemelerimiz:
dış harcı için:
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı su
tuz ve damak tadına göre kimyon
iç harcı için:
500 gr kıyma
3-4 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
ince doğranmış maydanoz
kimyon,karabiber,tuz,kırmızıbiber
iri kıyılmış ceviz
KIzartmak için sıvıyağ
İrmik ve bulgur derin bir kaba alınır ve üzerine sıcak su gezdirilir.1/2 saat üzeri örtülerek kabarması için bekletilir,bu arada soğanlar bir tavaya alınır biraz sıvıyağ ilavesiyle pembeleştirilir.Kıyma ilave edilerek biraz kavrulur,tuzu ve baharatı eklenir,ocaktan alınır içine maydanoz ve ceviz eklenerek karıştırılır.Kabaran dış harcın içine salça,un,tu ve kimyon eklenir,eli ara ara ıslatarak macun kıvamına gelene dek yoğurulur.Harctan bezeler koparılır,iki eli ıslata ıslata köfte oyulur ve içine soğumuş olan iç harctan koyulur ve ucunu sivrilterek kapatılır.
Kızgın yağda kızartılır.Limonla servis edilir.
Afiyetle,sevgiyle kalın...
Hoşgeldiniz,beğenmenize çok sevindim, tabiki gelirim.
YanıtlaSil