Pratik,hafif,serinmi serin bir yaz tatlısı,tangli tatlı...
Malzemeler:
Alt kreması için:
2 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı şeker
10 çay bardağı süt
arası için kakaolu bisküvi
Üst kreması için:
2 paket vişneli tang
10 çay bardağı su
2 çay bardağı nişasta
4 çay bardağı şeker
İlk önce alt kreması için gerekli olan malzemeler bir tencereye koyulur ve koyulaşıncaya dek pişirilir.Büyük boy kare borcam hafif ıslatılarak alt krema borcama yayılır üzerine kakaolu bisküvi sıralanır.
Üst kreması için malzemeler ayrı bir tencereye alınır ve topaklanmaması için sürekli karıştırılıp koyulaşıncaya dek pişirilir,kakaolu bisküvinin üzerine yayılır.oda sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabına kaldırılır,arzu edilirse üzerine çikolata sosla servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...