Hem şeftalili,hem yumuşacık bir lezzet.
Malzemeler:
250 gr yoğurt
3 çay bardağı şeker
10 yemek kaşığı süt
10 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı un
kabartma tozu,vanilya
4 büyük olgun şeftali
1 çay bardağı fındık kırığı
Yoğurt ve şeker çırpılır.Şeker eriyince süt ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Ayrı bir yerde şeftaliler dilimlere ayrılır,şeftaliler tatlı değilse 2 tatlı kaşığı şekerle karıştırılabilir.Kelepçeli kalıbın tabanı yaplı kağıtla kaplanır,kenarları yağlanır.Yağlı kağıdın üzerine şeftaliler dizilir ve fındık kırığı serpilir.Kek hamuru şeftalilerin üzerine yavaşça dökülerek kaşıkla düzeltilir.180 derecede ısıtılmış fırında ara sıra kürdanla,kürdanın kuru çıkıp çıkmadığı kontrol edilerek pişirilir.Pişen kek oda sıcaklığına gelince kelepçeden çıkarılır,altının yağlı kağıdı hafifçe alınır ve ters çevrilir.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...