Yumuşacık,herkes tarafından beğenilen hemen bitiveren,nefis bir poğaça.Tarif cahide jibek e ait.Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı buğday nişastası
4-5 su bardağı un
1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
2 su bardağından 1 parmak eksik süt
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:peynir+maydanoz karışımı
Un ve nişasta hamur yoğurulacak kaba alınır ve ortası açılır,içine kuru malzemeler ilave edilir.
Yağ ve süt eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurun üzeri örtülerek mayalanıp kabarması için bekletilir.
Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılır her beze elde açılır ve içine peynirli harç koyulup kapatılır.
Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
Mutfak makasıyla hamurun üst orta kısmına kesik atılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam çörek otu serpilir.
Mayalanıp kabarması için bekletilir.
Kabaran poğaçalar 180-190 derecede nar gibi kızarana dek pişirilir.
Mytaste,bloğuma hoşgeldiniz,güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim,en kısa zamanda ziyaret için size dönerim,sevgiler...
YanıtlaSil