Yumuşacık,puf puf bir lezzet.Tarif http://tatllar.blogspot.com a ait.Ben içine dereotu ve maydanozda ilave ettim.Patates ve yeşillikleri birbirine çok yakıştırıyorum.
Malzememeler:
- 3 haşlanmış patates
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yaş maya
- tuz
- aldığı kadar un
- 1 yumurta(beyazı hamura katılacak,sarısı üste sürülecek)
- susamMaya ılık sütün içinde eritilir.İçine diğer malzemelerde eklenerek azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edilene dek yoğurulur.Ben içine birkaç dal maydanoz ve dereotu ekledim,arzu eden ilave edebilir.Hamur mayalanıp kabarması için bekletilir.Kabaran hamur limondan biraz küçük bezelere ayrılır, elle yuvarlanıp şekil verilir ve tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.Tepsi mayası için bekletilir.Kabarınca fırında nar gibi kızarana dek pişirilir.AFİYET OLSUN...
Selamün Aleyküm Bu puaçayı birkez bende yaptım dediğiniz gibi sünger gibi yumuşacık oluyur.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSiloyyy bu ne ya nefis olmuşlar belli
YanıtlaSilellerine sağlık
Aleyküm selam rana cım,aynen ben çok sevdim,yumuşacık olunca çayın yanında güzel gidiyor,kaç tane yendiğini hiç söylemiyeyim:)
YanıtlaSilHande cim teşekkür ederim,seninkilerin yanında lafı bile olmaz:(
YanıtlaSil