Sabahtan beri durmadan yağan yağmur,yağmuru ne çok severim arkasında mutlaka güneşli günler vardır.Bereket,temizliktir.Bu mevsimde böyle hava çok doğal hatta daha sık olmasını çok isterim,elinde bir fincan çayla pencerenin önünde oturup yağmuru seyretmek çok güzel,çocuklar gök gürlemesinden şimşek sesinden ürksede onlarda seviyor yağmuru hatta Ezel tadına bile baktı:)mmmm çok ciditi(lezzetli) diyor.Bahar mevsimindeyiz artık inşallah yağmur daha çok yağar,bereketlendirir her yeri.
Gelelim tarifimize,zeytinyağlı taze bakla.
Sebzeyi seven biri olarak sürekli yesem hiç bıkmam.
Gelelim tarifimize,zeytinyağlı taze bakla.
Sebzeyi seven biri olarak sürekli yesem hiç bıkmam.
Baklanın tam mevsimi gerçi evde ben ve Ezel dışında yiyen yok,gerçi Ezel de aman aman sevmiş değil ama zorlada olsa yiyor.Yanında sarmısaklı yoğurt mutlaka olmalı,yerken üzerine servis edilmeli.
Malzemelerimiz:
1 kg taze bakla
4-5 adet taze soğan
dereotu
zeytinyağı
tuz
Baklalar temizlenip yıkanır ve istenilen uzunlukta bölünür.Taze soğanlar ince ince doğranır ve zeytinyağla birlikte tencerede kavrulur,üzerine bakla ve doğranmış dereotuda ilave edilerek biraz yağda çevrilir.Yetecek miktarda su ve tuz ilavesiyle ağır ateşte pişirilir.Yanında sarmısaklı yoğurtla servis edilir. (Su miktarı normal yemeklerdeki kadar değil daha az olmalı.)AFİYET OLSUN...
Ben de baklasevenlerdenim
YanıtlaSilhepsini çiğden koyup öyle pişiririm,ayrıca normal su olarak değil de en az 1 tatlı kaşığı kadar unla karıştırıp o şekilde yapıyorum,tabii az miktarda şeker ilave ederim :)
dediğin gibi sarmısaklı yoğurtla çok yakışıyor,
eline sağlık,sevgiler...
Canım bende arada seninki gibi yaparım,dediğin dibi sarmısaklı yoğurt çok yakışıyor.Dün yaptığım bakla tarifim bu şekildeydi,aslında annemden böyle öğrendim bu annemin yapış şekli,zaten sadece ben yediğim için istediğim türde yapıyorum sadece salçalı hiç yapmadım ama yedim.Bana sorarsan her türlüsünü seviyorum:)sevgiler...
YanıtlaSilbloğumda ''SANAL İFTAR''yapıyorum bu özel davetimde sizide görmekten gurur duyar postlarınızı merak ile bekliyoruz çörekotum.blogspot
YanıtlaSil