9 Nisan 2012 Pazartesi

FIRINDA BİBER DOLMASI

Bu dolma annemin elinden çıktı,annelerin elinden çıkan her yemek gibi buda çok güzeldi.Yazdan kalma bir tarif olduğu için tarihi bile kapattım.Annemden öyle öğrendim dolmalar hep fırında pişer bizde,daha bir lezzetle oluyor.Heleki annemin bahçedeki fırınında odun ateşinde pişen dolmasıysa daha bir güzel oluyor.Malzemelerimiz:
fırın tepsinize göre dolmalık biber(sayısı size bağlı)
pirinç
kuru soğan
taze nane
dereotu
maydanoz
karabiber
zeytinyağı
tuz
domates
Dolmalık biberlerin sapları çıkartılıp içi temizlenir,pirinç yıkanıp süzülür,derince bir kaba alınır.Kuru soğan ince ince yemeklik doğranır,maydanoz,derotu ve taze nanede doğranarak eklenir.Domatesler kabukları soyulup rendelenir,karabiber,tuz ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
Dolmalık biberlerin içi  çok sıkıştırılmayacak şekilde doldurulur ve domateslerden yapılan kapakla ağzı kapatılıp fırın tepsisine arka arkaya dizilir.Üzerine yetecek kadar su ve zeytinyağı eklenir ve üzerinden tuz serpilir.Fırında üzeri nar gibi kızarana ve pirinçler pişene dek pişirilir.AFİYET OLSUN...

7 yorum:

  1. güzell annenin ellerine emeklerine sağlıkkk..nefiss görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler kızlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK YOĞURDUMU ALDIM GELDİM:)

    YanıtlaSil
  4. hoşgeldin canım ,iyi yaptın dolma yoğurtsuz olurmu hiç,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. canım kardeşim,
    böyle zamansız tarif yayınlayıp da niye beni üzüyorsun :)
    çok severim kendilerini,
    çam fıstıklı ve kuş üzümlü tercihimdir :)
    ama malum çocuklar :(

    anneciğinin elleri dert görmesin,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. hayat cemresi,inanki ayıp dedim kendi kendime önümüz yaz,ama bu tarif geçen yazdan bekliyor,aradan çıksın diye yayınladım,kendi damak tadımızı bir kenara bırakıp zaten herşeyi çocuklara göre yapmıyormuyuz,onlar sağ olsunlarda bizler her türlüsünü yaparız,sevgiler canım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...