4 Şubat 2012 Cumartesi

PATATESLİ KIYMALI KÖMBE


MALZEMELER:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 1 küçük paket dr.qetker kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • aldığı kadar un

İÇİNE SÜRMEK İÇİN:

  • 1küçük kase sıvıyağ

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

  • 1 yumurta sarısı

İÇİ İÇİN:

  • 4 büyük boy patates
  • 2 büyük kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • karabiber
  • tuz
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Önce hamur malzemelerimizin hepsiyle yumuşacık bir hamur yapıp kabarması için yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.

Bu arada patateslerimizi haşlıyoruz,haşlanan papatesleri rendeliyoruz.Bir tavada doğranmış kuru soğanlarımızı soteliyoruz ardından kıymamızı ekliyoruz kıymamız kavrulunca içine patateslerimizi ilave ediyoruz ve biraz kavuruyoruz.İçine tuz ve baharatlarıda ekleyip ocaktan alıp maydanozu içine doğruyoruz.

Kabaran hamurumuzu 2 bezeye ayırıp,1.bezemizi biraz un yardımıyla merdaneyle açabildiğimiz kadar açıyoruz.Açtığımız hamurun her yerine sıvıyağ sürüp zarf şeklinde katlıyoruz.Diğer bezeyede aynı işlemi tekrarlıyoruz.Birinci katladığımız hamurumuzu alıp yine çok az un yardımıyla yağlanmış fırın tepsimizin boyutlarına göre merdaneyle açıyoruz.Üzerine patatesli kıymalı harcımızı yayıyoruz.Ardından 2.hamurumuzuda açıp patatesli harcımızın üzerine yayıyoruz.Dilimleyerek üzerine yumurta sarısı sÜrüp susam serpiyoruz ve fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...