11 Haziran 2015 Perşembe

KARNABAHAR KÖFTESİ


Sağlık durumumdan dolayı bloğuma zaman zaman ara vermek durumunda kalıyorum,yaklaşık altı aydır hastaneyle ev arası mekik dokuyorum,bakalım hala tedavim sürüyor,neticede inşallah biraz olsun iyileşebilirim...

Karnabahar kokusundan dolayı bizim evde çocuklar tarafından pek sevilmesede köftesini yapıp yediriyorum :)anlamıyorlar bile :)

Malzemeler:

1 küçük karnabahar
5 adet taze soğan
1 fincan pirinç
göz kararı dereotu ve maydanoz
1 yumurta
tuz,karabiber,kimyon,kırmızıbiber
kıvamını tutturmak için un

Karnabahar çiçekleri tek tek ayrılarak bol suda haşlanir,süzgece alınır ve suyu süzülür.
Ayrı bir yerde piriç göz kararı suyla haşlanır iyice yumuşayınca suyu sıkılarak süzdürülür.
Karnabahar geniş bir kasede çatalla ezilir,içine pirinç,doğranmış yeşillikler,tuz ve baharatlar eklenir.Yumurta kırılır ve unla kıvamını tutturup şekil verilir.Tavaya sıvıyağ alınır ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır,sıcak servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...