Mübarek ay ramazan,Allah ım tutulan tüm oruçları kabul etsin inşallah...
Akşam iftar için yapılabiecek kolay ve lezzetli bir yemek,
tamamen göz kararı malzemelerle...
Eti kavurmak için kuyruk yağı veya iç yağı tencereye alınarak biraz kavrulur,etler ilave edilir.Etler suyunu salıp çekene dek pişirilir.Bu sırada tuz ve arzu edilirse baharat eklenir.
Ayrı bir yerde pilavlık bulgur yıkanır ve süzülür,bir tencereye yemeklik doğranan kuru soğan eklenir,sıvıyağ ilavesiyle pembeleşinceye dek kavrulur.Yemeklik doğranan domateslerde eklenir,domates ve soğan bira kavrulur.Bulgur,tuz ve kekik eklenir,göz kararı su ilave edilerek kaynadıktan sonra altı kısılıp pişmeye bırakılır.Pilav piştikten sonra servis tabağına biraz pilav koyulur,çevresine kavurma koyulup sıcak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...