27 Eylül 2014 Cumartesi

MANTI...

 Hayırlı akşamlaaaar,İzmir de dün gece yağan yağmurdan sonra bugün hava epeyi serin,hava ne kadar serin olursa olsun şöööyle sıcak sıcak bol soslu bir mantıya hayır diyebilecek kimse yoktur herhalde...
Mantı tarifim daha önceki tarifimle aynı isterseniz ölçü arttırılabilir...

Hamuru için 

2 su bardağı un
1 yumurta
tuz ve aldığı kadar su(hamurun kıvamını tutturacak kadar)

içi için

kıyma
rendelenmiş kuru soğan
tuz karabiber
üzeri içinde sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızıbiber

Hamur için tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak yoğurulup bezelere ayrılır,her beze un ve merdane yardımıyla açılır,minik minik kareler kesilir ve iç malzemesi koyulup kapatılır.
Mantılar bir tencerede suda haşlanıp servis tabağına alınır,üzerine sarımsaklı yoğurt ve erimiş tereyağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirilerek servis edilir...
  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...