11 Kasım 2014 Salı

LİMONLU CHEESECAKE

En ama en çok sevdiğimiz cheesecake limonlu cheesecake.
Bu cheesecake i kızımın dogum gününde yaptım,eee her zamanda pasta olmaz :)Limonseverlere gelsin bu tarifim...

Malzemeler:
2 paket burçak bisküvi
80 gr tereyağ

Üst kısmı için:
400 gr labne 
100 gr(1 paket)krema
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

Üzerine glazür için:
1 limon rendesi
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
1 limon rendesi
1 limon suyu

Taban için burçak bisküvi rondodan geçirilir,erimiş terayağla birlikte karıştırılarak yağlı kagıt serilmiş kelpçeli kalıbın dibine kaşıkla bastıra bastıra yayılır.Buzdolabına kaldırılır 15-20 dakika bekletilir.
Üst harcı için labne ve krema bir kapta çırpılır,şeker eklenerek çırpmaya devam edilir,yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır,en son vanilya limon kabuğu rendesi vanilya limon suyu ve unda eklenerek yavaşça karıştırılır,buzdolabında bekletilen bisküvili tabanın üzerine dökülür,160-170 derecede yarım saat pişirilir.
Glazür için malzemeler metal bir kaba alınır ve ocakta koyulaşıncaya dek pişirilir.Oda sıcaklığına gelen cheesecake in üzerine dökülür.buzdolabına soğuması için kaldırılır,arzu edilen şekilde süslenip servis edilir.
Sevgiyle kalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...