19 Aralık 2011 Pazartesi
ZEYTİNLİ AÇMA
Malzemeler:1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı süt,1yumurta(akı içine konulacak,sarısı üzerine sürmek için ayrılacak),1 yemek kaşığı kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı şeker,aldığı kadar un ve hamurumuzun arasına sürmek için oda sıcaklığında 1 margarin.İçi için:1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin.Hamurumuzu yoğurup kabarması için bekletiyoruz.Kabaran hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz,margarinide 4 eşit parçaya ayırıyoruz.Bezeleri merdaneyle incecik açıp heryerine margarin sürüp rulo şeklinde sarıyoruz ve kendi ekseni etrafında döndürüyoruz.Daha sonra birkaç defa çubuk kırıp katlar gibi katlıyoruz ve istediğimiz uzunlukta yani 1 karış kadar aralıklarla kesiyoruz.Kestiğimiz parçaları merdaneyle yavaşça açıp içine zeytin ezmemizi sürüyoruz ardından rulo şeklinde sarıp simit şekli veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürerek çörekotu serpiyoruz,fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...
hayırlı olsun bloğun canım.ziyaretine memnun oldum.görüşmek üzere sevgilerimle...
YanıtlaSil